De jaarlijkse Artikel-IV missie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is momenteel gaande. Ali Alichi en zijn team vingen gisteren, 1 oktober 2019, aan met meetings die de overheid, particuliere sector en enkele internationale organisaties beslaan.

Het doel van de missie is om de ontwikkelingen binnen de Surinaamse economie, de financiële sector en de externe weerbaarheid te onderzoeken en hierover een rapport uit te brengen voor het bestuur van het IMF. Het rapport zal voor jaar einde 2019 worden besproken.

De meetings welke nu gaande zijn, zijn een voortzetting van het eerste bezoek in juli. Toen is reeds uitgebreid gesproken over de cijfers en ontwikkelingen in het eerste halfjaar. De IMF missie gaf tijdens de kick-off meeting van maandag 30 september erkenning af over de geboekte positieve economische groei. Zij beaamden ook de opvatting van de beleidsmakers dat er niet stil gezeten moet worden. Het team is zeer benieuwd naar de stabilisatie en groei maatregelen die Suriname vooruit zullen helpen.