Suriname Cup wederom in handen van Team Valano

227

Team Valano onder begeleiding van racing manager Rudy Soekhlal heeft voor de tweede keer de Suriname Cup gewonnen. Dit deed zij in 2017 met Valano en afgelopen zondag tijdens de Suriname Cup 2019 met Lightning van Fariq Ashruf.

Manager Soekhlal geeft aan dat hij heel erg trots is op zijn teamgenoten. “Zij hebben zich de afgelopen periode enorm ingezet om de uitgestippelde racinggoals van mij te halen. Mijn team is opgebouwd uit hoofdtrainer Danny Gummels met zijn assistent Tariq Abdoelrahman en onze trainingsruiters Angelica Hilversum, Donnavon Carrot en Jordy Watamaleo die zich meer dan honderd procent hebben ingezet voor deze prestaties van Lightning”, aldus Soekhlal.

Lightning heeft met zijn jockey Kevin Blake een start to finish race gerend over een afstand van 1350 meters tegen de favoriet Sultan. Met deze winst mag Lightning zich kronen tot het snelste paard van 2019. In de b-klasse won de favoriet Skor van Faizel Leakat. In de C-klasse won de favoriet Shakiera van Izania Leakat. In de D-klasse won Messi van Aziz Nanhekhan en in de E-klasse won Sarabi van Toni Zuiverloon.

De organisator van de Suriname Cup, Fawz Koesni geeft aan dat hij een succesvolle evenement heeft mogen draaien dankzij zijn gouden sponsor Dils carparts en alle paardenliefhebbers van Suriname.

Bron: SME Sport