Surinaamse dames selectie verliest tegen Haiti met 10-0

448

De Surinaamse vrouwenvoetbal selectie heeft donderdagavond bij de start van de kwalificatiewedstrijden in het kader van de Olympische Spelen verloren van Gastland Haiti. In deze poule C wedstrijd werd het maar liefst 10-0 in het voordeel van Haiti.

Suriname is samen met Haiti en Puerto Rico in poule C. Het wedstrijdprogramma: zaterdag 05 oktober Suriname – Puerto Rico, maandag 07 oktober Puerto Rico – Haiti.

De delegatie van Suriname bestaat uit de volgende spelers: Pamela Ansoe Transvaal, Nathalie Benjamin Athena, Hadassa Brandon Athena, Sifra Cabenda Robinhood, Zuwena Dors Happy Evita Girls, Livana Hasselnook Merodia, Saffira Hoogdorp Happy Evita Girls, Emmely Krimbo Robinhood, Elvida Lammy Transvaal, Andaya Landveld Happy Evita Girls, Genevieve Sabajo Transvaal, Cynthia Sital Transvaal, Xaviera Somowidjojo Robinhood, Shamaira Stekkinger Happy Evita Girls, Monica Weegman Merodia.

De geschiedenis tussen Suriname en Haiti: de vrouwen selecties van Suriname en Haiti hebben hebben acht wedstrijden tegen elkaar gespeeld op U20 en senioren niveau. Zes wedstrijden op senioren en twee op U20 niveau.

Suriname won slechts 1 wedstrijd op 13 november 2005 met 2 – 1 gespeeld op Trinidad. Tegen Puerto Rico heeft Suriname nog nooit gespeeld.

Surinaamse Voetbal Bond