Stichting TER doneert tuinbouwartikelen aan LVV

187

De Stichting Tuin en Rozen Suriname (TerSuriname) heeft op dag der Agrariërs een pakket van tuinbouwartikelen gedoneerd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De voorzitter van TerSuriname, Prem Binda, heeft de overhandiging van de middelen gedaan in het kader van de dag van de Agrariër op 8 oktober en de Internationale Wereld Voedseldag op 16 oktober a.s.  De Stichting staat achter het beleid van het ministerie voor wat betreft de tuinbouw en heeft al vaker donaties gegeven aan LVV.

Het doel van de stichting is het bevorderen van de Surinaamse tuinbouwsector.

De donatie met een waarde van SRD 8.500,- bestaande uit onder andere zaaibakjes, mest, vitaminen, slang koppelingen en verbindingsstukken, werd namens minister Rabin Parmessar in ontvangst genomen door fungerend directeur Ashwien Ramdin.

“Ik vind het een prachtig gebaar op deze dag der agrariërs, u mag ervan overtuigd zijn dat deze donatie zijn weg zal vinden naar zij die het op de juiste wijze zullen gebruiken. We gaan zeker ook een deel ter beschikking stellen van scholen, we willen in een vroeg stadium de landbouw stimuleren, zodat ze in de toekomst ervoor zullen kiezen om landbouw te beoefenen” aldus de fungerend directeur.