Worstelaar Bepat naar eerste World Beach Games in Qatar

1189

De Nickeriaanse worstelaar Nawien Bepat van Jai Hind zal Suriname vertegenwoordigen tijdens de eerste editie van de ANOC World Beach Games in Doha, Qatar. Hij wordt samen met zijn coach Safiek Gowrie afgevaardigd door het SOC.

Hoewel Bepat zich niet rechtstreeks heeft gekwalificeerd voor de World Beach Games, is een aanvraag door de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) voor een universality place (wild card entry) met success gehonoreerd. Hij zal als enige Surinamer aanwezig zijn op dit toernooi.

De worstelaar van het jaar 2018 zal uitkomen in de klasse tot 70kg. Met zijn 19 jaar is hij de jongste in zijn klasse, waar er in totaal 10 atleten zitten. Hoewel hij 65kg is, moet hij in de -70kg klasse uitkomen. De openingsceremonie is op 12 oktober. Bepat komt op 14 oktober uit in zijn klasse. De delegatie vertrekt op 10 oktober via Nederland naar Qatar en is op 17 oktober terug in Suriname.

Surinaamse Worstel Federatie