Academie in verzorging natuurlijk haar geopend

441

De Academie in de verzorging en behandeling van natuurlijk haar “Design Essentials Natural Hair Academy Suriname” (DENHAS) heeft op maandag 14 oktober 2019 haar deuren officieel geopend. Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft de opening verricht. Hij wees erop, dat dit enorm zal bijdragen aan de economie, het bevorderen verhefde van standaarden en dat het in onze groenbeleid past voor Toerisme.

De minister benadrukte verder in zijn toespraak dat het KMO fonds kleine en middelgrote ondernemingen wil stimuleren en begeleiden in het proces om in aanmerking te komen voor een lening met een lage aflossingspercentage. Vanwege de hoge percentages van de banken wordt het bijna onmogelijk een lening te nemen.

Beryll Brug, de oprichter van DENHAS is enorm blij met de opening van de opleiding. Zij geeft aan, dat het een aantal jaren heeft geduurd om dit allemaal in elkaar te zetten. “Als je aan zo een opleiding meedoet, wordt je een expert in styling, knippen en verzorging van o.a glad, golvend, krullend en kroeshaar in zijn natuurlijke staat.” Vermeldenswaard is, dat de cursisten tijdens de opleiding ook de stappen krijgen om hun eigen onderneming te starten. De focus van de opleiding is momenteel gelegd op het natuurlijk haar van de meisjes en vrouwen. De basisopleiding duurt 8 maanden, inclusief een stage periode van 2 maanden. DENHAS heeft een “full scholarships” aangeboden aan één van de cursisten, daar deze zijn moeder, die kapster was, is kwijtgeraakt. Hij wil de zaak heel graag overnemen.

De minister sprak de hoop uit, dat de cursisten heel goed gebruikt zullen maken van het gebodene en wenste hen alle succes toe.