Surinaams Standaarden Bureau (SSB) viert haar 12-jarig bestaan

278

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft in het kader van haar 12-jarig bestaan en de herdenking van Wereld Standaarden Dag op 15 oktober 2019 een infodag georganiseerd. De infodag was voornamelijk bedoeld voor zesde klassers om hen bewust te maken van de diensten die het Bureau aan de samenleving levert.

Ook werd de samenleving in de gelegenheid gesteld om informatie van het SSB te krijgen. Het SSB is het Nationaal Instituut voor Standaarden en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, promotie en implementatie van standaarden die als basis dienen voor de gezondheid en veiligheid van mens , dier en milieu.

Een standaard ( norm ) is een document met erkende richtlijnen, specificities of criteria over een product , een dienst of een methode. In het kader van Wereld Standaarden Dag met als thema: “Video Standards Create a Global Stage” heeft het SSB een promofilmpje vertoond, waarbij informatie over standaarden wordt gegeven.