Sudhar alleen aan kop na moeizame overwinning op Openbaar Groen

236

De ploeg van Sudhar is alleen aan kop in de reguliere competitie van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB). De koploper heeft een voorsprong van zes punten op hun naaste concurrenten Toppers, Kampoe, Palmboys en Formula.

Sudhar won in een spannende ontmoeting van Openbaar Groen met 87 – 77. Het was Openbaar Groen dat een 16 punt voorsprong nam in de eerste ronde, maar Sudhar kwam sterk terug in de tweede ronde en nam een 4 punt voorsprong dat later in de laatste ronde werd vergroot naar 10 punten. Hoogste score Sudhar: Arvind Jiawan – Dewananad Sheoratan 27 punten. Hoogste score Openbaar Groen: Chris Ligeon – August Gemin 29 punten.

De wedstrijd BSamboys – SMC werd gestaakt doordat SMC hevig protesteerde. SMC was in het begin van de vierde ronde oneens met een beslissing van de jury en speelde de laatste ronde niet uit protest. De tuchtcollege van de STcB zal zich hierover buigen en zo snel mogelijk een beslissing nemen.

Victorie won in een taaie ontmoeting van Trekkers met 78 – 74. Victorie startte fris en nam een 20 punt voorsprong in de eerste ronde. Deze werd met man en macht verdedigd tot de laatste ronde. Hoogste score Victorie: Severinus Horb – Roy Luitjes 19 punten. Hoogste score Trekkers: Rahiem Kurban – Adely 25 punten.

Olaria won ook de cruciale wedstrijd tegen Pintoboys met 84 – 80. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Olaria aan het langste eind trok. Hoogste score Olaria: George Soekhai – Samir Gobind 24 punten. Hoogste score Pintoboys: Jerome de la Fuente – Chatis Naipal 22 punten.

Programma voor donderdag 24 oktober 2019: Ekta – Kolibrie, Formula – ‘t Hofje, Toppers – Shaktie, Palmboys – Trekkers.

Surinaamse Troefcall Bond