Gezellige sportdag voor kinderen met een beperking

218

Afgelopen vrijdag heeft de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met BSO en Fonds Kind & Handicap (voorheen STINAFO) een sportdag gehouden voor kinderen met een beperking. Deze dag werd gehouden in het Emile de la Fuente Sport Centrum.

De ruim 180 kinderen van de Mytylschool, SO Jankilaan en SO De Bloementuin hebben naar hartelust met elkaar kunnen sporten en spelen. Zij werden vergezeld door MMA vechter Furdjel de Windt, die de warming up leidde en daarna gezellig de hele ochtend meedeed met de kinderen. Ook onze olympische zwemmer, Renzo Tjon A Joe, kwam binnenvallen en heeft met de kinderen gespeeld. 

Er werden 2 programmas gedraaid, een voor de Mytylschool en een voor de Jankilaan en Bloementuin, met aangepaste spellen voor de verschillende typen beperkingen. Zo was er voor de Mytylschool de rolstoelrace en estafette en parachute spel en voor de Jankilaan/ Bloementuin spellen als tweelingvoetbal, tienbal en bokspringtikkertje. Twee programma’s simultaan te draaien was organisatorisch wat moeilijker en dus uitdagender, al met al hebben de kinderen zich goed weten te vermaken en werd er flink gesport.

Na de cooling down met Furdjel en Renzo werden zij getrakteerd op een waterijsje en een fruithapje. Een welkome en gezonde verkoeling na zo’n intensieve ochtend.

De kinderen en hun begeleiders keerden na afloop uitgelaten en tevreden terug naar school. Zonder de hulp van vrijwilligers en coaches was het niet mogelijk deze dag waar te maken.

Ilonka Elmont Foundation