De afdeling ICT van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onder leiding van Clyde Ford, coördinator PR & Communicatie, in opdracht van minister Rabin Parmessar een presentatie verzorgd aan een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Project Execution Unit (PEU). Deze technische meeting behelst de upgrading van de IT-infrastructuur van het ministerie.

Aan de aanwezigen is uitleg gegeven over het finaal upgradingsplan welke eerder deze maand werd overhandigd aan de IDB. Het is een feit dat het ministerie een achterstand heeft op het gebied van ICT, hierdoor kan de uitvoering van het beleid niet optimaal geschieden.

Minister Rabin Parmessar heeft zijn ICT-staf gevraagd te werken aan het concept upgradingsplan van het ministerie. Dit plan ziet de bewindsman zo spoedig mogelijk geïmplementeerd. Deze bijeenkomst is het vervolg om in aanmerking te komen voor de financiering van de nieuwe IT-infrastructuur van het ministerie. “Naast upgrading van het kader, is ook upgrading van de IT-infrastructuur belangrijk voor een adequaat beleid”, geeft de minister aan.