De Moto experience crossrace van afgelopen zondag was een groot succes. De Vasilda Dirt Track was volgeboekt. Vanaf de entree kon je al aan voelen dat het publiek en de rijders al maanden snakten naar zo een professionele cross race.

Mooiste van dit evenement was dat alle categorieën goed ingedeeld waren. Dit zorgde steeds weer ervoor dat de spanningen het hoogst waren bij zowel publiek als de rijders. In de 50cc klasse won Gomes Gamaniel de race. In de Dames klasse won Paiman Sigourney de race. In de 65cc won de negen-jarige Daniel Gummels de race. In de Dames Yamaha Open Klasse werd Nahar Jaier winnares en in de 85cc U16 won Amatmoekriem Kevin de race.

In de Dames Yamaha Standard won Semin Jonathan, terwijl Karijowidjojo James in de 85cc de sterkste was. In de 125cc klasse domineerde Brandan Gummels de race en in de 250cc klasse won Claudio Mau-A-San. In de vrienden klasse werd Xavier Vergilio winnaar. Danny Gummels blikt terug naar een mooi toernooi. Hij geeft heel spontaan aan dat de opbrengst van rijders en publiek boven zijn verwachtingen waren. ‘Het was een goed moment voor de Moto-sport en kijk samen met Rinaldo Setrowidjojo uit naar een beter nationaal toernooi voor Suriname.