Informatiebijeenkomst rehabilitatie van de wegstrekking Jenny – Henar

372

In verband met de rehabilitatie van de wegstrekking Jenny – Henar heeft dhr. Shayer Nijman, Project Engineer – Baitali Group op 4 november 2019 een informatiebijeenkomst gehouden in de multifunctionele zaal. Deze bijeenkomst was speciaal bedoeld voor de standhouders van Ingikondre tot en met Burnside en de belanghebbenden van obstakels die in het traject voorkomen, waar de voet- en fietspaden zullen worden aangelegd.

De districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadie gaf te kennen dat de aanwezigen zijn uitgenodigd om van gedachten te wisselen en vragen te stellen wat betreft de obstakels die er zullen zijn tijdens de rehabilitatie werkzaamheden. Aan de Coroniaanse gemeenschap wordt gevraagd om hun nodige medewerking te verlenen tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden. Dhr Nijman heeft over de technische aspecten gesproken .

Hij gaf aan dat de weg 7.4 m breed zal zijn en voet (1,50 m)- en fietspaden (1,75 m) en een groenestrook (1,0 m) zullen aangelegd worden, vanaf km 138.5 tot en met km 143.5 . Vanaf km 127 tot en met km138.5 en km 143.5 tot en met km 148 zal er een vrije ruimte van 3.0 aanwezig zijn vanaf de asfaltrand en vanaf km 138.5 tot en met km143.5 een vrije ruimte van 4,5 m. Er zal sprake zijn van een toekomstige berm van 4.0 m aan weerszijden van de weg, vanaf km vanaf km127 tot en met km138.5 en km 143.5 tot en met km 148. Ook zullen duikers en sluizen vervangen en geplaatst worden waar nodig is.

De Coroniaanse gemeenschap zal steeds op de hoogte worden gehouden over de uitvoering van dit project. De burgervader is zeer tevreden met deze informatiebijeenkomst en zegt dat de zorgpunten van betrokkenen worden meegen