Stolkertsijverbrug krijgt schoonmaakbeurt in verband met Srefidensi

432

De brug te Stolkertsijver in het district Commewijne, wordt schoongemaakt. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de aankomende Srefidensi viering in Moengo, in het district Marowijne.

Op woensdag 13 november zijn de schoonmaakwerkzaamheden aan de Stolkertsijverbrug, in opdracht van de Wegenautoriteit Suriname gestart. De werkzaamheden worden aanstaande zondag afgerond. Het ligt in de bedoeling om alle bruggen vanaf de Wijdenboschbrug richting het oosten schoon te maken, in het kader van de 44ste onafhankelijkheidsviering. De schoonmaakwerkzaamheden aan de J. A. Wijdenboschbrug zijn momenteel ook in uitvoering.

Op 25 november 2019 herdenkt Suriname 44 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. De festiviteiten worden dit jaar in Moengo, in het district Marowijne gevierd. De voorbereidingen voor deze grote dag zijn in volle gang en worden uitgevoerd door een speciaal benoemde commissie, onder leiding van Ramon Abrahams. Behalve de bruggen, worden ook de bermen en sloten langs de volledige wegstrekking aangepakt. De Wegenautoriteit heeft het startsein van de werkzaamheden op 8 november 2019 gegeven en sluit die op 21 november 2019 af.