In een bloedstollende wedstrijd wist de Surinaamse voetbalselectie met 2-1 te winnen van Nicaragua. Door dit resultaat plaatst Suriname zich voor de Concacaf Gold Cup dat in 2021 wordt afgewerkt. Het is de eerste keer in de voetbalgeschiedenis dat ons land aan dit toernooi mag meedoen en zich mag meten met de grotere jongens als de Mexico en de VS. Ook promoveert ons land naar de League A van de Nations League.

Voor ”Natio” scoorden Ivenzo Comvalius en Nigel Hasselbaink. Voor Nicaragua scoorde Rigoberto Fuentes. Suriname speelde een superieure eerste helft maar kreeg onze selectie het moeilijk in de tweede helft. Nicaragua opende het offensief wat resulteerde in een aantal gele kaarten aan de zijde van Natio. Niet alleen is Suriname blij dat plaatsing voor de Gold Cup gerealiseerd werd. Ook de topscoorder van de Concacaf Nations League komt uit onze gelederen. Gleofilo Vlijter is met 10 treffers de meest succesvolle en gevreesde aanvaller.

Suriname stond in de poule op de tweede plaats maar kreeg het goede nieuws te horen dat koploper St.Vincent & The Grenadines verloor van Dominica met 0-1. Natio had hierdoor aan tenminste een gelijkspel voldoende om de Gold Cup te halen. Het Nationaal Informatie Instituut feliciteert Suriname in het algemeen maar in het bijzonder de trainers en spelers met dit top resultaat.