Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, die een interdepartementale commissie in verband met de Nationale kinderdag viering leidt, heeft enkele hearings gehouden onder artiesten, om ze warm te maken voor hun bijdrage aan de Kinderdagviering op 5 december 2019. De artiesten Kiev, Tekshia Abel, Psycho, Cyrill en The Getto Crew hebben tot nu toe elk enthousiast gereageerd op het verzoek vanuit het Ministerie en zullen elk op hun wijze deze dag voor het Surinaams kind tot een onvergetelijke maken. Het Thema van de Nationale Kinderdag is “Elk kind is goud waard”.

De voorbereiding voor deze dag is in vollegang. Ook kleine en grote ondernemers hebben zich opgegeven voor deelname. Er zullen namelijk op diverse locaties aandacht besteed worden aan kinderen. Op het Onafhankelijkheidsplein zal er voor de kleintjes diverse activiteiten plaatsvinden en de iets wat oudere jeugd zal aan haar trekken komen door activiteiten die speciaal in samenwerking met Burger King op het Kerkplein zullen worden gehouden.

Tijdens dit evenement zullen er voor de kinderen onder andere dansworkshops verzorgd worden door de dansgroep Myztikalz, brassbandworkshops door brassband olv de heer Wip en zullen de organisaties, die werken met kinderen zoals Stg Rumas en Stg Josu informatie verstrekken en spelletjes met de kids doen. Er zijn nog tal van verassingen voor de kinderen in petto.