Gezellige jaarafsluiting voor kinderen met een beperking

237

Op vrijdag 29 november heeft de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met Fonds Kind & Handicap en het Bureau Speciaal Onderwijs, de laatste sportdag voor dit jaar georganiseerd.

Het terrein van SV Inter Maretraite aan de Eldoradolaan was de accomodatie waar deze sportdag werd gehouden. 

De ruim 80 kinderen van de VSO T.J.G., VSO S.O.G.K. en de VSO Ilse Labadie konden met elkaar sporten en spelen. De dag werd geopend door mevrouw Kathleen Djasman, voorzitter van de Ilonka Elmont Foundation. Daarna werd de warming up ingezet en toen kon het sporten beginnen.

Voor deze sportdag waren er spellen zoals djoel, blikgooien, boksen en boccia. Dit laatste spel was onderleiding van de heer Edward Gessel, van Special Olympics Suriname met ondersteuning van de Special Olympians Samora Ligeon en Lansky Kuijper. Dat was een groot succes, want zo konden de Special Olympians hun talenten laten zien en samen sporten en spelen met de kinderen met een beperking.

Namens het Fonds Kind & Handicap was bestuurslid Nico Teunissen bij de sportdag aanwezig. ‘De samenwerking tussen de Ilonka Elmont Foundation en Fonds Kind & Handicap (voorheen Stinafo) bestaat al een groot aantal jaren. Namens het Fonds ben ik er trots op hoe succesvol deze sportdagen in Suriname zijn geworden. Ze zijn inmiddels een begrip in het land. Samen met veel geschoolde begeleiders zie je de kwaliteit van deze sportdagen steeds beter worden. Voor kinderen en jongeren met een beperking zó belangrijk om hier ook komende jaren mee door te gaan!!’, aldus Nico.

Na al het sporten en gezellig samenzijn werd de cooling down ingezet en werd er daarna nog naar hartelust gedanst.

De Lions Club Paramaribo verrastte de kinderen met waterijsjes om de dag koel af te sluiten. Voordat de kinderen weer richting school gingen, kregen zij nog een gezond fruithapje mee. Ook de studenten van de IAS die steunden de foundation, waarbij eén van de studenten de kinderen trakteerde op een zakje pepernoten.

Ook deze sportdag was weer een groot succes, te beoordelen aan de lachende en vrolijke gezichten van de kinderen, de begeleiders en het hele team.

Ilonka Elmont Foundation