President Bouterse verrast met opkomst massa

1239

President Desiré Bouterse heeft bij zijn aankomst op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij aangegeven verrast te zijn met de opkomst van de menigte die hem warm heeft onthaald. “Bouta, Bouta, Bouta…”, riep het publiek het staatshoofd luidkeels toe, terwijl hij zich in de aankomst hal begaf.

President Bouterse zet na zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China weer voet aan grond in Republiek Suriname. Het staatshoofd is met zijn delegatie op 1 december 2019 omstreeks 01:00 am gearriveerd in Suriname. Hij heeft het publiek kort toegesproken en vervolgens uitgenodigd zich te begeven naar Colakreek, alwaar er een persconferentie plaats zal worden gehouden.

President Bouterse vertrok op 25 november richting China. Alvorens hij in het Aziatisch land arriveerde hield het Surinaamse staatshoofd een bilateraal overleg met de president Uhuru Kenyatta van Kenia. Tijdens het bezoek aan China zijn verschillende overeenkomsten getekend, met het oog op het versterken van de bilaterale relatie tussen beide landen. Het staatshoofd heeft ook de groep Surinaamse studenten in China bezocht.