President Bouterse waardeert behouden rust

869

President Desiré Bouterse bedankt een ieder voor het behouden van de rust binnen de samenleving. Hij zegt te beseffen dat het onstuimig zal zijn bij mensen, maar belangrijk is volgens hem dat de totale natie zich binnen de perken van wet en regel moet bewegen.

De president reageert naar aanleiding van het vonnis dat op 29 november in zijn aanwezigheid tegen hem is uitgesproken in de rechtszaak rondom de beruchte decembermoorden.

Het staatshoofd zegt dat het duidelijk te merken is wie na het vonnis is gesprongen en wie hoera heeft gegild. Hij wenst verder niet inhoudelijk in te gaan en zegt nog met zijn deskundigen en partijtoppers hierover te zullen communiceren. Hij noemde de december zaak een politiek spel, waarop op een gepaste manier geantwoord zal worden. Hij benadrukte iedereen en alles te respecteren, ook rechtsstaat.