Karatekampioenschappen 2019

503

Tijdens de laatste karatekampioenschappen (30 november en 01 december j.l.) is wederom gebleken waar de beste VECHTERS zitten. De resultaten laten zien dat de karateschool FUNAKOSHI onder leiding van sensei IWAN LINDVELD de beste prestaties heeft geleverd. Reeds geruime tijd klopte deze school aan de deur van de toppositie bij de gevorderde karateka’s in ons land. Alle andere verhalen ten spijt (denk aan “overall winnaar”): eerlijk, toegewijd en hard werken (trainen) zijn beloond geworden.

Proficiat karateschool Funakoshi en Iwan Lindveld. Blijf de vlag in top houden.Laat je door niemand afleiden!!!Wij hopen dat bij de samenstelling van de afvaardigingen naar het buitenland in voldoende mate rekening wordt gehouden met de geleverde prestaties van de kampioenen.

Deze maand  te weten 14 december a.s. worden de zwarte bandexamens afgenomen door de nationale karatebond AMTEUR KARATE UNIE. De verschillende kandidaten zullen moeten voldoen aan een aantal vastgestelde criteria  op het stuk van fysieke conditie, beheersing van basistechnieken, het lopen van stijlpatronen (lijkt een beetje op ballet!),enige kennis van de geschiedenis van het karate oa.in eigen land en gevechtskwaliteiten.Ook wordt er gelet op het sportieve gedrag van de kandidaat. Er is een uitgebalanceerde deskundige examencommissie samengesteld welke  de prestaties op een eerlijke en zo objectief mogelijke wijze zal beoordelen. De resultaten van dit examen zullen naar de sportpers gezonden worden.

Cecil Tirion