Vier roofverdachten aangehouden

242
hand of a prisoner

Leden van het RBTP kregen op vrijdag 6 december meldingen van het Command Center van drie gevallen van diefstal door middel van geweldpleging op verschillende locaties in Paramaribo.

De slachtoffers waren een 17-jarige jongen die beroofd was van zijn mobiele telefoontoestel, een 21-jarige vrouw die beroofd was van vreemd geld en haar reisdocumenten en een 32-jarige man die beroofd was van zijn van geld en zijn mobiele telefoontoestel.

Na uitgewerkte informaties kwam de politie de vermoedelijke rovers op het spoor en op vrijdag 6 en zaterdag 7 december zijn zij door het RBTP opgespoord en aangehouden. Het betreft in deze: de 44-jarige Dion,S., de 34-jarige Lionel, C., de 29-jarige Raidel, B., en de 35-jarige Jurgen, A.

In het voertuig waarin deze verdachten zich verplaatsten trof de politie onder andere een vuurwapen met scherpe patronen en breekwerktuig aan. De auto, het wapen en breekwerktuig zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het viertal hangende het onderzoek in verzekering gesteld.