Twee bromfietsers omgekomen in het week einde

395

De 28-jarige Mitchel, Molijn is in de vroege ochtend van zaterdag 14 december in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo overleden.
De politie van het bureau Centrum kreeg de melding van het Command Center dat er sprake was van een aanrijding in de Watermolenstraat en dat iemand gewond was geraakt. Ter plaatste trof de politie de heer Mitchel, Molijn zwaar gewond op het wegdek aan.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen. Dat Molijn met zijn bromfiets over de Waterkant reed gaande in de richting van de Watermolenstraat. Tijdens het beschrijven van de bocht, die leidt naar de Watermolenstraat, verloor Molijn de controle over de besturing van zijn bromfiets en botste daarmee tegen verkeerspaaltjes aan. Die paaltjes zijn langs de straat aangebracht. Iemand die het verkeersongeval zag gebeuren verklaarde aan de politie dat Molijn met hoge snelheid reed.


Mitchel, Molijn is per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis en overleed enkele uren daarna. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie, ter obductie, in beslag genomen door de politie.
De volgende dag, zondag 15 december in de middaguren, kwam de 68-jarige bromfietser de heer Edmund, Antonius op de kruising van de Alberlaan en de Franchepanestraat om het leven na een aanrijding.

Het voorlopig politioneel onderzoek bracht naar voren dat Antonius over de Albertlaan reed, gaande in de richting van de Franchepanestraat. Op de kruising gevormd door de twee genoemde wegen verleende de heer Antonius geen voorrang aan het verkeer op de Franchepanestraat. Het gevolg was een aanrijding tussen meneer Antonius en een autobestuurster die over de Franchepanestraat reed. Meneer Antonius raakte zodanig gewond dat hij ter plaatse het leven liet.