Politie voert controle werkzaamheden op

381

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft met het oog op de drukte rond de feestdagen, de controle opgevoerd. De surveillances worden opgevoerd en met betrekking tot het verkeer worden reeds verscherpte maatregelen doorgevoerd. Er zijn veel agenten op de been gebracht om de orde te handhaven. Er zal streng gekeken worden naar personen die hun voertuig verkeerd parkeren.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden zegt dat politieagenten in burgerkleding en geüniformeerd hun werk zullen doen. Ook in de districten is het KPS druk bezig de nodige controle en surveillances op te voeren. Tot nu toe heeft de samenleving zich keurig gehouden, maar de politiefunctionaris maakt zich wel zorgen over hetgeen zich afspeelt in het verkeer waarbij er veel ongevallen zijn. De verschillende diensten van het KPS zullen er voor zorgdragen dat alles wat met het verkeer te maken heeft, in goede banen wordt geleid. Echter heeft de samenleving ook verantwoordelijkheid door zich aan de regels te houden. De hoofdinspecteur geeft ook enkele tips aan de burgers om ongewenste zaken te voorkomen. Hij adviseert weggebruikers om wegen die verlaten zijn zoveel mogelijk te vermijden. Autobestuurders worden gevraagd op de omgeving te letten wanneer ze worden ingehaald door een verdacht lijkend voertuig. Wanneer iemand wordt klemgereden raad hij aan afstand te nemen en indien mogelijk te claxonneren zodat de omgeving weet dat er iets aan de hand is.

Ten aanzien van de geboekte resultaten van het KPS zegt de politiefunctionaris dat bij de jaarafsluiting van het KPS, de Korpschef de cijfers bekend zal maken. Wel geeft hij aan, dat de politie een aantal aanhoudingen heeft gepleegd van personen die roofovervallen hebben gepleegd. De hoofdinspecteur maant aan de vooravond van de jaarwisseling de samenleving aan de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Ook bij het verlaten van de woning doet hij een beroep op burgers alles extra te controleren en niet onnodig apparaten in het stopcontact te laten en dat men zich aan de verkeersregels houdt.