Bewoners van Boven Suriname, die medische zorg behoeven, kunnen nu sneller vervoerd worden naar de medische posten in het gebied. Dit is mogelijk dankzij het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, dat namelijk een ambulanceboot ter beschikking heeft gesteld van Atjoni en omgeving. De bewoners waren zeer ingenomen met de geste; een korjaal compleet met buitenboordmotor. De overhandiging vond plaats op 14 januari 2020 door minister Antoine Elias van Volksgezondheid, die vergezeld werd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, parlementariër Silvana Afonsoewa en districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven Suriname.

Voorafgaand aan de overhandiging van het vaartuig zijn er verschillende toespraken gehouden. Minister Elias wees tijdens zijn toespraak op de daadkracht van president Desiré Bouterse, welke landelijk te merken is. Districtscommissaris Jeroe toonde zich verrast met de ontwikkelingen van de afgelopen periode betreffende de medische zorg in het binnenland. De burgervader roept eenieder op de volle ondersteuning te geven zodat de droom van vele binnenlandbewoners werkelijkheid wordt: een ziekeninstelling in het gebied.

De overhandiging van de ambulanceboot ging gepaard met de onthulling van het naambord van het vaartuig. Ook werd aan de vrouwen van de omliggende dorpen een geste gedaan van benodigdheden, waaronder stof en garen.