LVV en SPSB geven startsein woningbouw te Alliance

297

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en De Surinaamse Post Spaar Bank, hebben op zaterdag 18 januari 2020, het startsein gegeven voor de bouw van 100 tal woningen te Alliance. Het woningbouw project komt tot stand door middel van de woningbouw financieringfonds van de SPSB na gedegen overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productie sector te Alliance.

In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet ten behoeve van de aan te trekken arbeiders voor het Staatsbedrijf Alliance.
Verder wordt er gewerkt aan de nutvoorzieningen aldaar, zoals het hebben van veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede electriciteit in samenwerking met de EBS en de aanlegd van goede internet verbinding door Telesur.
Directeur Kromosoeto en minister Parmessar waren deelgenoot van het hoogstepunt van een der woningen. Deze woning is bestemd voor de huisvesting van de permanent arts van de RGD, die per 1 februari 2020 zich moet vestigen op de plantage. Kromosoeto benadrukt dat ook de zorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering byzonder veel aandacht aanbesteed.


Hij bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en de goede samenwerking met de SPSB bij de tot standkoming van dit project. De bank ziet goeie perspectieven te Alliance en wilt daarbij een bijdrage leveren.
Het beleid van het minsterie van LVV is erop gericht om landelijk de productie sector op gang te brengen en daarbij de nodige voorbereidingen en voorzieningen in place te hebben. Minister Parmessar roept andermaal afgestudeerden op om te solliciteren voor een betrekking bij het ministerie en tegelijke tijd bereid te zijn ook in de verre districten ingezet te willen worden.