SBB Nationale 4-tallen teams Kampioenschappen 2020

227

Bij het “viertallen” wordt een Butlertelling gehanteerd en hierbij is een iets andere speelwijze vereist dan bij het parenspel. Eerder stelden wij dat bij het open paren vaak het risico wordt genomen voor een extra overslag of een gewaagd doublet op een deelscore.

Nu gaat het er bij viertallen om zo veel mogelijk de manche te bieden en deze veilig uit te spelen. Overslagen zijn niet of nauwelijks van belang. Het motto bij viertallen is: “Bij twijfel naar de manche!”. De periode om druk te onderhandelen om ‘ideale’ viertallenteams samen te stellen is bij voorbij en de registratie/inschrijving van de Nationale Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2020 sluit op maandag 10 februari 2020. Als er minder dan 8 teams zich hebben geregistreerd (zoals het naar lijkt), zal er gespeeld worden in de Round Robin voorrondes, de halve finales en de finales o.b.v. de tot nog toe nu 4 deelnemende teams op 17, 22, 24, 29 februari en 7 maart 2020.

Er zal vanaf maandag 17 februari 2020 een Round Robin voorronde gespeeld worden bestaande uit één of twee poules afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. De winnaar van deze voorronde bij slechts 1 poule is de eerste finalist, en de nummers twee en drie in deze voorronde spelen in de halve finale voor de andere finaleplaats. De finales zelf worden op één dag gehouden, waarna de kampioen en semikampioen bekend zullen zijn. De wedstrijden in de voorronde worden afgewerkt met 2×14 spellen per sessie, in de halve finales 2×18 spellen en de finales 2×24 spellen.

Na de Nationale Viertallenteams Kampioenschappen volgt de deelname aan de 47ste editie van de Inter-Guyanese Bridge Spelen (IGBS), welke gehouden worden te Montjoly/Cayenne in Frans Guyana gedurende 10 – 13 april 2020. Suriname verdedigt haar titel. De kampioen en eventueel de semikampioen van het 4-tallen hebben het recht om in de landenteams categorie van de IGBS 2020 Suriname te vertegenwoordigen. Alle deelnemende teams worden in de gelegenheid gesteld om uiterlijk vandaag hun financiele verplichtingen etc. te voldoen voor aanvang van de SBB Fun Mix Valentine Open Paren Bridgedrive 2020.

Surinaamse Bridge Bond