Mede inzittende overleden na aanrijding op de Oost-West verbinding

413

De 52-jarige mede inzittende Ludwig, Karwafodi is op zaterdagavond 15 februari komen te overlijden na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Oost-West verbinding. De aanrijding vond plaats ter hoogte van Alfonsdorp in het district Marowijne.

Kort voor de aanrijding reden beide autobestuurders over de Oost-West verbinding gaande in de richting van Albina. De 29-jarige autobestuurder M.S. reed voor met twee mede inzittenden .Een van de mede inzittende was de heer Ludwig Karwafodi.

Op een gegeven moment bracht de bestuurder M.S. zijn voertuig tot stilstand, ten einde een mede inzittende de gelegenheid te geven uit te stappen. De 48-jarige autobestuurder R.A. die van achteren kwam aangereden, ramde het voertuig van M.S. De aanrijding was van dien aard dat de heer Karwafodi zodanig gewond raakte dat hij ter plaatse het leven liet. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Karwafodi officieel vast.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat R.A. de veroorzaker van deze aanrijding is. Hij is in het bezit van een geldig rijbewijs; terwijl de bestuurder M.S. niet in het bezit is van een rijbewijs.

Het ontzielde lichaam van meneer Karwafodi is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.A. hangende het onderzoek in verzekering gesteld en is zijn rijbewijs ingevorderd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen.