De landbouw voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zijn zeer actief in het veld, de afgelopen periode is vaker melding van gemaakt. De landbouw voorlichters van rayon Uitkijk zijn bezig met het bezoeken van de leerlingen van het 6e leerjaar voor het geven van voorlichting, van zaad tot oogst. Deze voorlichting komt overeen met lessen van het vak Natuuronderwijs, dat met zich meebrengt dat de lessen behalve klassikaal, op een ietwat andere manier worden gebracht. Gebleken is dat de leerstof ook beter wordt begrepen.

Door donaties van het Commissariaat te Groningen en een ondernemer die schaduwgaas ter beschikking stelde, is er een plantenkas opgezet op de Openbare School Pomona. Dit werd gedaan door de landbouw voorlichters, leerkrachten en leerlingen die allen enthousiast hebben samengewerkt. De landbouw voorlichters onderhouden samen met de leerlingen en leerkrachten de plantenkas. Met deze actie op O.S. Pomona willen de landbouw voorlichters steeds meer jongeren interesseren voor de landbouw, om zodoende de continuïteit van landbouw te kunnen garanderen. Jong geleerd is oud gedaan.

Vermeldenswaard is dat de landbouw voorlichters van rayon Uitkijk in het verleden ook aan de pupillen van de Mytylschool landbouwvoorlichting hebben gegeven. Het rayon is van plan dit wederom op te pakken. Scholen die belangstelling hebben voor landbouwvoorlichting kunnen altijd contact maken met een rayon kantoor van het ministerie.

Minister Rabin Parmessar van LVV juicht zulke initiatieven toe en zal deze blijven ondersteunen. “Ik wijs daarom steeds op de belangrijkheid van de landbouw voorlichters die zichtbaar moeten zijn in het veld, we zijn een ministerie welke in dienst staat van de gemeenschap, we moeten naar ze toegaan”.