Op O.S. Pomona hebben landbouwvoorlichters van het LVV-kantoor Rayon Uitkijk samen met de leerkrachten en leerlingen van de 6e leerjaar een plantenkas van 10 bij 8 meter opgezet. LVV-kantoor Rayon Uitkijk is reeds 4 jaren bezig met dit project. Momenteel staan in de plantenkas onder andere kool, peper en antroewa.

Op woensdag 4 maart is door de landbouwvoorlichters wederom een bezoek gebracht aan de school. Vanwege de regen is in samenspraak met de leerkracht van het vak natuuronderwijs, besloten de informatie over tajerblad in de klas te geven en volgend week indien het weer het toelaat over te gaan tot het planten van tajerblad. De theorie over de voedingswaarde, het planten en oogsten van de tajerblad is met de kinderen doorgenomen. Hoewel de kinderen het een aangename les hebben gevonden kijken zij toch uit naar de praktische les.

Na afstemming met de leerkracht is besloten om de komende week de praktische training over tajerblad in de plantenkas te verzorgen. Het plantenkas project kan als succesvol worden beschouwd. In het gebied Pomona wordt de landbouw nogal intensief uitgeoefend, dat is duidelijk te merken aan de manier hoe de leerlingen in de plantenkas de werkzaamheden uitvoeren. “De interesse voor de landbouw is in ruime mate aanwezig, we hebben duidelijk gemerkt dat ze liever in de plantenkas bezig zijn”, gaf de natuuronderwijs leerkracht aan.

Minister Rabin Parmessar ondersteunt het plantenkas project voor scholen en kindertehuizen “We moeten de gemeenschap de garantie bieden dat ze toegang hebben tot veilig geteeld voedsel, het is echter altijd speciaal als je dit met jongeren kan uitvoeren, gaf de LVV-bewindsman aan.