Training Plantvermeerdering in Nickerie

179

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal in het district Nickerie een plantvermeerderingstraining houden. Deze is gepland van 17 tot en met 20 maart 2020. De eerste twee dagen zal de training worden verzorgd op de Openbare School Henarpolder en op donderdag 19 en vrijdag 20 maart op Mulo Corantijnpolder.

De training is bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn in de fruitteelt alsook zij die reeds aan deze teelt doen, de basistechnieken van de teelt aan te leren. Op deze training zal een inleiding tot de algemene plantkunde worden gegeven, hoe zelf compost aan te maken en technieken voor het vervaardigen van plantmateriaal. Minister Rabin Parmessar hoopt dat met deze training de aanzet wordt gegeven om de fruitteelt in Nickerie beter op gang te brengen. In Nickerie is er nauwelijks sprake van de Carambolafruitvlieg dus zou het district hieruit haar voordeel moeten halen om zich te ontpoppen als fruit district voor de export naar Europa. Zo mogen op dit moment alleen manjas uit Nickerie geëxporteerd worden.

De trainingen zijn geheel gratis en geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot en met vrijdag 13 maart op de LVV kantoren in hun ressort. In beide ressorten is de training van 5 uur s’middags tot 8 uur s’avonds.