In verband met het voorkomen van het COVID-19 coronavirus in Suriname heeft de regering van ons l+and besloten de scholen ingaande maandag 16 maart 2020 gesloten te houden. Dit houdt meteen in dat de Paasvakantie op maandag 16 maart aanvangt en duurt tot en met dinsdag 14 april 2020. Deze mededeling deed minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MInowc) op zaterdag 14 maart tijdens een persconferentie van het nationaal team dat door de regering in ingesteld terzake de maatregelen met betrekking tot COVID-19

Volgens minister Ferrier is het heel belangrijk dat wij onze jonge opgroeiende generatie goed beschermen en dat de hele gemeenschap zich daarvoor inzet. Vanwege het besmettingsgevaar van het COVID-19 virus heeft de regering daarom besloten alle onderwijsinstellingen (openbaar, bijzonder en particulier) met ingang van maandag 16 maart sluiten. Vanwege deze crisissituatie is thans landelijk de Paasvakantieperiode vastgesteld van 16 maart tot en met 14 april. De scholen zullen dan afhankelijk van de situatie op dat moment op woensdag 15 april de deuren weer openen. Minister Ferrier: “Dit heeft tot gevolg dat alle repetities, schoolonderzoeken en tentamens op onderwijsinstellingen van alle niveaus zullen worden verschoven  tot na de Paasvakantieperiode. Aan de ouderwijsinstellingen voor hoger onderwijs wordt gevraagd zoveel mogelijk de studenten online voor te bereiden op de examens.”

Op de ouders wordt een beroep gedaan hun kinderen zoveel mogelijk binnen te houden en erop toe te zien dat de hygiënevoorschriften van het BOG worden nageleefd. De bewindsvrouw voegde later eraan toe dat ook de creches gesloten zijn.

Namens de regering attendeert minister Ferrier de gemeenschap er ook op dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de enige officiële autoriteit is met betrekking tot de berichtgeving aangaande opening en sluiting van scholen.