Tot zondag 15 maart vertoeven 33 personen in thuisquarantaine en zijn 15 mensen in quarantaine in het Marwina Ziekenhuis. Deze informatie gaf minister Elias van Volksgezondheid op zondag 15 maart tijdens de dagelijkse persconferentie van het Managementteam COVID-19, dat op deze manier updates geeft met betrekking tot de ontwikkelingen rondom het virus in Suriname. Volgens de bewindsman zijn er tot op dit moment twintig suspecte gevallen, waarvan 19 negatief getest zijn en een positief.

Het laatste betreft de vrouw die vrijdag als het eerste geïmpoteerde COVID-19 geval in Suriname door de autoriteiten werd bevestigd. Zij is in het Regionaal Ziekenhuis Wanica geïsoleerd en haar toestand is stabiel. Zowel Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coordinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) als directeur Claudia Marica-Redan wees op de patient privacy die in acht wordt genomen als het gaat om personen die in het ziekenhuis behandeld worden.

Kolonel Slijngaard voegde eraan toe dat het Marwina Ziekenhuis in de middag van zondag 15 maart als quarantainefaiciliteit in gebruik is genomen. Van de 15 personen die die daar geplaatst zijn was de status van een nog in onderzoek. Echter was de informatie nog niet voor handen. Het zou gaan om een persoon die uit Frans-Guyana is overgestoken naar Suriname. Naast het Marwina Ziekenhuis en het Regionaal Ziekenhuis Wanica is ook het RCR Zorghotel operationeel als quarantainefaciliteit. Kolonel Slijngaard benadrukte dat indien iemand in quarantaine is, het nog niet is aangetoond dat de persoon ziek is, maar wel ter observatie wordt genomen. Isolatie daarentegen betekent dat de persoon ziek is en onder behandeling van artsen. Mensen die een reisgeschiedenis hebben en waarvan een vermoeden bestaat, gaan in zelfquarantaine of worden in quarantaine geplaatst. Van de gevallen in het Marwina Ziekenhuis kan op geen enkele wijze worden vastgesteld of ze wel of niet besmet zijn.

Volgens minister Elias is er op zondag 15 maart vergaderd met alle ziekenhuisdirecties. Die directie van  Volksgezondheid en de directie van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Bij deze gesprekken zijn alle zaken die in stelling moeten worden gebracht verder aangescherpt. Ook met het St.Vincentiusziekenhuis zijn er gemaakt. De voor dit ziekenhuis benodigde spullen zijn gisteren binnengekomen en reeds aangeleverd. Deze spullen moeten volgens de bewindman 75% van de behoefte dekken. Er is verder ook vergaderd met de infectiologen, de microbioloog van het AZP en de anesthesisten, dit zodat verder eventuele gevallen goed opgevangen kunnen worden. Minister Elias liet alvast weten dat ook de tandartsenvereniging maatregelen zal aankondigen om preventief op te treden. Zo zullen alleen maar urgente gevallen behandeld worden.