De regering onderkent dat voornamelijk ondernemers in specifieke sectoren in de problemen komen vanwege de situatie rond het COVID-19 coronavirus. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) wijst vooral op ondernemers in de toerismesector. Volgens de bewindsman zijn er onder andere gesprekken geweest met de banken om de mogelijkheid te bekijken dat zij gedurende de lockdown respijt geven aan ondernemers die hypotheken en leningen moeten aflossen.

Het gaat dan om ondernemers die kunnen aantonen dat hun inkomsten zijn afgenomen vanwege de COVID-19 maatregelen. De mogelijkheid moet worden bekeken dat deze groep respijt kunnen krijgen van de aflossing zonder oplegging van boeterente. “Deze mogelijkheid wordt besproken met de leiding van de Centrale Bank”, zegt minister Tsang.

Voorts zullen maatregelen om de ondernemers gedurende de lockdown te ondersteunen, in overleg met het bedrijfsleven en relevante stakeholders, worden uitgewerkt. De regering werkt aan het formuleren van specifieke instructies aan zogenaamde hoge-risico beroepen, zoals zorgverleners, kappers, pompbedienden, taxi- en buschauffeurs. Deze maatregelen zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt.