Vier personen aangehouden in drugszaak lijnvliegtuig

240

Op zaterdag 7 maart heeft een lid van de Hondenbrigade met zijn hond ruim zes kilogram cocaïne in de keukenruimte van een lijnvliegtuig ontdekt op de J. A. Pengel internationale luchthaven. Met dat toestel wordt de route Paramaribo-Amsterdam visa versa onderhouden.

In verband met deze drugsvangst heeft de Narcotica Brigade inmiddels al vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Drie verdachten zijn verbonden aan de luchthaven met name: Furgil S., Glenn L. en Jitendrapersad J. De vierde verdachte is Marciano P. een politie agent verbonden aan het BID-Team. Het BID-Team verricht controle werkzaamheden op de luchthaven voornoemd. Er zullen mogelijk nog meer aanhoudingen volgen. DE cocaïne is in beslag genomen.