Pinpas dief aangehouden ter zake diefstal groot geldbedrag

60

De 39-jarige Michel L. is op woensdag 11 maart door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden ter zake diefstal van een groot geldbedrag.

De aangeefster deed in de maand januari aangifte van het feit dat geld van haar bankrekening gestolen was door een onbekende. Uit het onderzoek is gebleken dat Michel L. die een huisvriend is, op onbewaakte momenten de pinpas van de benadeelde uit haar woning weg nam waarmee hij geldbedragen via de pinautomaat van haar rekening lichtte of inkopen deed met gebruikmaking van de pinpas. De code van de pinpas was bekend bij Michel.

Na het lichten en inkopen doen ging hij weer op bezoek bij de benadeelde en plaatste de pinpas weer op de plek waar hij die gestolen had. De benadeelde lijdt een schade dat duizenden Surinaamse Dollar bedraagt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Michel, door de politie, achter slot en grendel gezet.