Kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal COVID-19 Managementteam tevens coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) ontkracht geruchten als zou morgen zaterdag 21 maart 2020 de avondklok worden afgekondigd. Dit gerucht deed vrijdag hardnekkig de ronde op social media.

Tijdens de zevende dagelijkse persconferentie van het Managementteam op vrijdag 20 maart zei kolonel Slijngaard dat er op dit moment geen besluitvorming met betrekking tot enig moment van avondklok is genomen.

Hij vraagt dat de gemeenschap zichzelf beschermt. “Ik raad u aan thuis te blijven dan vormt u geen gevaar voor uzelf en ook niet voor anderen”. Kolonel Slijngaard doet de waarschuwing uitgaan dat men zich niet ongehoorzaam toont, omdat de overheid dan wel stringente maatregelen kan nemen, die niet prettig zijn.

Volgens hem hangt het ervan af hoe men zich houdt aan de regels en instructies. Hij benadrukt dat de overheid de zaak zodanig probeert te ordenen zodat de minste calamiteiten kunnen plaatsvinden. Echter dwingt de gemeenschap die overheid wel om bepaalde maatregelen te nemen.