William Waidoe verleend quorum als 26ste lid

141

Deze twee assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkkoemar Chitan moeten hun DNA zetels inleveren. Dat bepaalde de rechter vanmorgen in hoger beroep. Ze zijn volgens de terugroepwet geen parlementariërs meer. Paul Somohardjo wil uitstel van de vergadering vandaag.

Echter steekt William Waidoe daar een stokje voor door quorum te verlenen zodat de vergadering door kan gaan. Zometeen wordt in DNA de wetswijziging toezicht cambio’s in behandeling genomen. Burgers zijn bang dat hierdoor vreemde valuta van de gemeenschap omgezet zal worden in SRD en dat het lichten van vreemde valuta alleen in SRD zou kunnen. Maar initiatiefnemer NDP parlementariër Amzad Abdoel zegt dat deze wijziging juist bedoeld is om burgers te beschermen.

We brengen een update zodra de vergadering van start gaat.