Wij, CARICOM-burgers, zeggen NEE!! tegen racistische en discriminerende uitlatingen. 21 maart 1966 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie’. Heden ten dage zijn er, ondanks de vele tegen acties, vele vormen van discriminatie die merkbaar zijn binnen onze samenleving. Om enkelen te noemen “ongelijke kansen en mogelijkheden voor man en vrouw (gender ongelijkheid), ongelijke toegang tot kwalitatief goed onderwijs, ongelijke behandeling voor mensen met een beperking of een ongeneeslijke ziekte als HIV/AIDS”.

Het CARICOM jeugdambassadeurs programma (CYAP) doet al jaren alles eraan door middel van de antidiscriminatie week bewustwording opgang te brengen om zodoende discriminatie en racisme tegen te gaan.

Het CARICOM Youth Ambassadors Program (CYAP) doet een beroep op de samenleving als geheel, maar in het bijzonder op onze jongeren, om te stoppen met het stimuleren van ras sentimenten en dergelijke onverantwoordelijke racistische en discriminerende handelingen. Wij moeten met z’n allen ervoor zorgen dat wij deze beeldvorming en stereotyperingen kunnen doorbreken en een vuist maken tegen racisme en discriminatie, die vooral op social media wordt gevoed en verspreid.

Laten wij werken naar een bewustere, verbindende en inclusievere samenleving en elke vorm van discriminatie verbannen en uitroeien.

“We are one CARICOM, Let’s be the example”.