Hoe kan de overheid een particulier inschakelen om goedkope dollars beschikbaar te stellen aan andere importeurs? Overtreed hij door deze maatregel niet haar eigen wet? Zie hier de bekendmaking: Importeurs kunnen binnenkort via een substantieel lagere koers dan wat er op de markt heerst hun importen veiligstellen. Hiertoe hebben de ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) de afgelopen twee dagen gesprekken gevoerd met de staatsbanken en ondernemer Chotelal.

Minister Hoefdraad zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat Chotelal bereid is om zijn eigen valuta tegen zeer redelijke koersen aan de importeurs van basisgoederen ter beschikking te stellen. “Als we praten over zeer redelijk, dan zeggen wij “echt substantieel beneden wat er nu op de markt heerst”, aldus de bewindsman.

Hij voegt eraan toe dat deze maatregelen zeker zullen helpen de koers te verlagen.