Luitenant-Kolonel Danielle Veira in zelfquarantaine

356

Luitenant-Kolonel Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, is per woensdag 25 maart in zelfquarantaine gegaan. Veira die tevens leiding geeft aan het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT), is in contact geweest met een diplomaat die positief is getest op het COVID-19 virus. Dit meldt het Managementteam zelf op haar website. Uit voorzorg blijven Veira en het team waarmee ze dagelijks nauw samenwerkt, thuis tot nader orde. De werkruimten van de directeur, alsook de persruimte waarin dagelijks de COVID-19 persconferentie plaatsvindt, worden grondig ontsmet.

Er is tot dusver geen direct gevaar voor personen waarmee Veira in contact is geweest (zogenoemde 2e en 3e contacten), maar er is – eveneens uit voorzorg – advies gevraagd van medici. Het advies wordt afgewacht. Bij de dagelijkse persconferentie op woensdag 25 maart was de directeur niet aanwezig.

De directeur werkt thans van huis uit en is volledig toegerust met technische en digitale hulpmiddelen om haar werkzaamheden zonder enige stagnatie te kunnen uitvoeren.

Vice-president Ashwin Adhin zei bij aanvang van het persmoment, waar slechts de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun en NCCR-coördinator Jerry Slijngard bijzaten, dat de setting gewijzigd is. Hij deelde mede dat de journalisten vanaf morgen de mogelijk krijgen hun vragen in te bellen.