In opdracht van Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft het speciaal ingesteld covid-19 team van het ministerie, enkele mogelijkheden uitgewerkt hoe in te spelen op de mogelijkheden die het ministerie zelf biedt, om haar eigen personeel tegemoet te komen.

In dat kader is aan de directie van Melkcentrale gevraagd, dagelijks haar melkproducten aan te bieden ter verkoop aan het personeel. Dit initiatief is goed aangekomen bij het personeel en daarvan maken zij goed gebruikt van.

Daarnaast zal de komende week eveneens gestart worden met het aanbieden van levensmiddelen pakketten ter ondersteuning in het kader van de verscherpte maatregelen vanuit de overheid.

De afgelopen week werd het personeel reeds verrast met wat gratis aangeleverd fruit, waaronder bacoven door het Bananen bedrijf FAI Nv. Ook het Citrus bedrijf Alliance heeft wat Citrus producten goedkoop ter verkoop aangeleverd voor het personeel.

Het ministerie wilt hiermee inspelen op de huidige situatie en haar personeel de riem onder het hart steken. Deze initiatieven dienen ook als stimulans en motivatie naar het personeel i.v.m. met deze bijzondere situatie.

Het ministerie, dat als zeer cruciaal ministerie wordt aangemerkt voor de garantie van voedselvoorziening en de voedselveiligheid in Suriname kan in navolging van andere ministeries haar deuren daarom niet sluiten, maar juist haar dienstverlening verhogen.

Wij zijn daarom ook gestart met het opvoeren van onze voorlichting naar de samenleving toe, om gedurende deze periode goed gebruikt te maken van hun vrijetijd door de starten met een eigen moestuin, of het opzetten van één van de verschillende teelttechniek systemen.

Het ministerie zal er alles aan doen om de voedselvoorziening te blijven garanderen en staat klaar om waar nodig assistentie te verlenen aan hen die dit serieus willen oppakken.

De samenleving mag bij elke vestiging van het ministerie terecht voor advies en het verkrijgen van plantmateriaal.