Door de WHO is de uitbraak van het COVID -19 thans betiteld als pandemie. Suriname is ook niet bespaard geworden en heeft al 9 positieve gevallen geregistreerd. In verband hiermee hebben een aantal ministeries en bedrijven hun diensten aangepast. Sinds de uitbraak van het virus hebben de personeelsbond bij het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, in gemeenschappelijk overleg met de leiding van het Ministerie van LVV, constant overleg gevoerd over de ontstane situatie en hoe daarop in te spelen.

Er zijn voorzorgsmaatregelen ingesteld voor zowel het personeel als de bezoekers van het ministerie. Ook is in gemeenschappelijk overleg bepaald om waar mogelijk, personeelsleden vanuit huis te laten werken of volgens een rouleer systeem. Middelen voor onder andere het desinfecteren en afnemen van voorwerpen zijn ook ter beschikking gesteld door het ministerie. Om de medewerkers tegemoet te komen, heeft minister Rabin Parmessar een onderhoud gehad met het Hoofd van de Financiële afdeling van het ministerie en de Secretaris van de Bond van Personeel van LVV, dhr. Ashwin Bechan. Heden is gestart om spijsolie, rijst in verpakkingen van 5 en 10 kg en enkele andere basisgoederen tegen de kostprijs te verkopen voor het aanwezige personeel.

De minister heeft de verantwoordelijke diensthoofden op het hart gedrukt, de onder hen ressorterende personeelsleden te wijzen op de richtlijnen die zijn gegeven door de autoriteiten en bij de verkoop van de producten, een afstand van twee meter strikt in acht te houden. De bewindsman benadrukt dat deze actie niet van langdurige aard is, maar bedoeld om het personeel tegemoet te komen. De personeelsbond en de leiding van het ministerie blijven in overleg en monitoren de situatie en waar nodig bij te stellen.

Ons personeel staat centraal en we proberen op aangepaste wijze de diensten naar de samenleving te blijven verlenen. We nemen de veiligheid van ons personeel heel serieus, maar samen met de bond gaan we ook na hoe we het personeel tegemoet kunnen komen met de aanschaf van de nodige artikelen, gaf Minister Rabin Parmessar aan.

De Bond van Personeel is in samenwerking met de Financiële afdeling van het ministerie verantwoordelijk voor de verkoop van de producten maar ook dat deze richtig verloopt.