Afgelopen week heeft NDP-parlementariër Rachid Doekhie zijn reactie gegeven omtrent de open brief van zijn nieuwe partijgenoot William Waidoe. Deze heeft via een telefonisch interview met ATV Suriname van zich laten horen en zei het volgende:

Deze zelfde man (redactie: R. Doekhie) heeft diverse politieke analyses over mij gemaakt. En uitspraken gedaan waaronder; dat ik bijvoorbeeld geen stemmen zou behalen in 2015, dat ik op de vuilnishoop zou belanden.
William Waidoe vraagt zich af hoe serieus hij al deze aantijgingen moet nemen.

Als politicus/ politici onder elkaar zijn ze rivalen, maar op menselijk vlak heeft hij waardering voor dhr. Doekhie voor wat hij voor Nickerie heeft betekend. In een een interview met Stanvaste radio heeft hij zelf geopperd om het nieuwe dc-gebouw naar Dhr. Rachid Doekhie te vernoemen.

Ondanks de analyses van dhr. Doekhie staat William Waidoe toch op de kandidatenlijst van de NDP op PLEK no.3. Waar staat hij Doekhie nu?
In 2015 heb ik 3038 stemmen behaald, mensen hebben op mij gestemd of je het leuk vindt of niet. Dhr. Doekhie heeft veel minder behaald en dat doet waarschijnlijk pijn. Ja hij is 3 maal parlementariër geweest, maar een nieuwkomer in 2015 was populairder dan hem.

William Waidoe benadrukt dat zijn oversteek, NIET het probleem was in Nickerie. De verklaring die hij in DNA gaf, dat was niet duidelijk genoeg geweest achteraf bekeken. Dat is het enige waar hij spijt van heeft, de communicatie kon beter; daarom de open brief aan de 3038 kiezers.

Ook geeft hij aan dat hij in zijn open brief ook verteld dat hij GEEN STEMMEN zoekt, want dat is wat je dan leest of hoort. Hij heeft 5 jaren mogen dienen in DNA voor de mensen die geen stem hadden. Zijn advies is daarom aan de mensen: STEM BEWUST! Stem op degene waarvan u geloofd uw stem in het parlement te zijn.

Het allerbelangrijkste voor dhr. William Waidoe is dat hij de innerlijke rust heeft gevonden, de rust bij zijn gezin, familie en vrienden. Ook dat de 3038 achterban rust hebben en hem nu beter begrijpen en straks hun keuze kunnen maken op 25 mei.