Verscherping Total Lockdown moet uitbraak indammen

384

De total lockdown die thans geldt, en met ingang van maandag 8 juni 2020 wordt verscherpt, heeft als doel de COVID-19 uitbraak in Suriname onder controle krijgen, zei Volksgezondheid directeur Cleopatra Jessurun, vanavond tijdens de persbriefing van het COVID-19 Crisis Management Team.

“Onze medici moeten zich nu focussen op het indammen van de uitbraak. We zitten nu op 100 positieve gevallen. Als iedereen thuisblijft, en persoonscontact minimaliseert, hebben de medici de gelegenheid om besmette personen te traceren, te isoleren, te behandelen en contract tracing te doen. Alles om de keten van besmettingen te doorbreken en verspreiding van het COVID-19 virus beheersbaar te maken. We willen geen snelle stijging zien. Het is belangrijk voor medici om de mensen die nu positief zijn de nodige zorg te geven. Als de situatie onbeheersbaar wordt, betekent dit een rechtstreekse ramp voor de volksgezondheid.” Tot slot gaf de directeur als advies mee: “rust goed uit, eet gezond, gebruik vitaminen, beweeg op uw erf en houdt binnenruimten geventileerd.-.