Het volk heeft de straks aan te treden regering ruim mandaat gegeven om het land te regeren. De boodschap is begrepen en er zal vanaf het begin hard gewerkt worden aan het aanpakken van de crisis in het land. Dit zei president elect Chandrikapersad Santokhi tijdens een persconferentie.

De gekozen president gaf aan, dat de kandidaat-ministers nu door het proces van het antecedentenonderzoek gaan waarna spoedig het volledige regeerteam bekendgemaakt zal worden. Donderdag vindt de inauguratieplaats waarbij de zittende regering de macht zal overdragen aan de nieuwe.

Vicepresident elect Ronny Brunswijk schetste een somberbeeld van de overheidsfinanciën. Voor de nieuwe regering ligt de taak om zaken gezond te krijgen.

Brunswijk zei het een eer te vinden om dit hoge ambt van vicepresident te mogen vervullen. Het binnenland krijgt de beloning dat een kind van het binnenland deze hoge post mag vervullen. Hij droeg de regering op aan God Almachtig en vroeg de natie samen achter het grote werk te staan.