De 4 gerenoveerde kamers op het niveau van 1ste klasse ligging zijn vandaag, woensdag 19 augustus 2020 opgeleverd en in gebruik genomen. Deze kamers zijn uitgerust met een eigen bad en toilet en een kitchenette, zijn voorzien van een modern bed met de verschillende medische opties, tv, airco en geven bieden privacy aan 1 persoon per kamer.

Het succesvol afronden van dit project dat ‘s Lands Hospitaal in staat moet stellen klasse privacy ligging aan patiënten die dat wensen en zich dat kunnen permitteren, te bieden en zo meer inkomsten te genereren is mede mogelijk gemaakt door donaties. Telesur ‘adopteerde’ een kamer en nam de kosten voor eigen rekening, terwijl de oliewinning maatschappij Petronas BV de aanschaf van medische equipment, waaronder de bedden en andere apparatuur, bekostigde. Al bij al een bedrag van meer dan US$ 46.000,-. De renovatie is goed voor een bedrag van SRD 846.374,- en de bijdrage van Telesur SRD 132.829,94.

Mevr. Jennis Asraf, manager Corporate Communication bij Telesur NV is blij met het project en de bijdrage van haar organisatie, omdat het werk van ‘s Lands Hospitaal gaat om de zorg voor de gemeenschap en daar is het nationale telefoonbedrijf content mee. Het hoofd van Petronas BV in Suriname, dhr. Ahmad Shamsul Kamal Bin Zakaria, zegt dat zijn bedrijf met alle genoegen is ingegaan op het verzoek van Surinames oudste ziekenhuis. Het is de derde keer dat de nood van de gemeenschap via ‘s Lands Hospitaal op zo een manier wordt gelenigd. Hij stak niet onder stoelen of banken dat toekomstige aanvragen welkom zijn. Algemeen directeur, dhr. Dayasankar Mathoera, liet er geen gras over groeien en zegt dat hij ernaar mag uitkijken. Directeur Mathoera gaf aan dat het project dat een jaar geleden aanving, niet zonder moeilijkheden is verlopen. “We zijn in juli 2019 met eigen financiële middelen dit project gestart. Dit verliep niet zonder dat barrières zich voordeden, vanwege de houten constructie van het gebouw. Het is mede dankzij bouwbedrijf Atmopawiro, AMPS voor de elektrificatie en Tromoto voor de verkoeling en Suns Aluminium Trading voor de deuren en ramen, dat het project binnen een jaar opgeleverd kon worden.”

Voor ‘s Lands Hospitaal nam de zorgmanager, zuster Marjorie Willems officieel de medische apparatuur in ontvangst van de Petronas baas, terwijl de onderdirecteur van Financiële Zaken in ‘s Lands Hospitaal, mevr. Maderiel Isselt, met mevr. Asraf de klasse kamer gerenoveerd door Telesur NV, ingebruikname door samen het lint te knippen. Namens bestuur, directie, staf, personeel en patiënten worden de donateurs van harte bedankt en mochten ze uit handen van medisch directeur mevr. Soenita Nannan Panday-Gopisingh een blijvend bedankje in ontvangst nemen.