Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) gaan de samenwerking op verschillende beleidsgebieden voortzetten. Dit kwam op dinsdag 8 september naar voren tijdens een kennismakingsbezoek van de VSA-ambassadeur Karen Lynn Williams aan Biza-minister Bronto Somohardjo. De ambassadeur werd hierbij vergezeld door de Deputy Chief of Mission, Michael Keays.

Tijdens het bezoek werd van gedachten gewisseld over de aanpak van Covid-19 in Suriname en de VS. De ambassadeur gaf hierbij aan dat vanwege Covid-19 de huidige activiteiten van de ambassade grotendeels via virtual meetings geschieden. Ze is ook heel content over de samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken op onder andere het gebied van Gender aangelegenheden die valt onder de afdeling Bureau Gender Aangelegenheden (BGA).

Verder is er gesproken over huiselijkgeweld, religeuze aangelegenheden en de Kustwacht. Aan het eind van haar bezoek hebben de ambassadeur en de minister presentjes uitgewisseld.