Kabalebo krijgt donatie

138

In het kader van het bestrijden van de Covid-19 uitbraak in het gebied heeft een ondernemer operationeel in het bestuursressort Kabalebo een donatie gedaan aan de Districtscommissaris J. Lewis. Dhr. K. Dawson, directeur eigenaar van het Kabalebo Nature ressort gelegen aan de Kabalebo rivier, schonk enkele dozen chloor en klinol alles reinigen. Deze middelen zijn voornamelijk bestemd voor het desinfecteren van ruimtes en objecten.

De burgermoeder schonk vanmorgen op haar beurt enkele van deze spullen aan de poliklinieken van het MMC te Apoera en Washabo.Enkele weken geleden dreigde de Covid-19 positieve gevallen ernstig uit te breken in het gebied. Om dit tegen te gaan heeft de Districtscommissaris op advies van de dienstdoende medici drastische maatregelen getroffen.

Enkele van deze maatregelen waren het afsluiten van personen verkeer te land, lucht en water en het afkondigen van een total lockdown voor het gebied. Deze maatregelen hebben geresulteerd in een minder snelle verspreiding van het virus. Het gevaar is echter nog niet geweken.