De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, brengt op 17 september 2020 een eendaags werkbezoek aan ons land. Dit bezoek maakt deel uit van een reeks van bezoeken die de minister aflegt aan Guyana, Brazilië, Columbia en Texas. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ging vandaag tijdens een persconferentie op zijn kantoor in op dit belangrijk bezoek.

Minister Pompeo arriveert rond 13:30 uur in Suriname op 17 september. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven wordt de Amerikaanse bewindsman opgewacht door minister Ramdin, Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen L. Williams. Op schema tijdens dit kort bezoek staat een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis. Tijdens deze ontmoeting zullen ook de ministers van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn.

Het bezoek van minister Pompeo is bedoeld om de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van America te verstevigen. Kort na de verkiezing van president Santokhi als president van de Republiek Suriname, zijn gesprekken geweest met het Witte Huis. Minister Pompeo heeft laten weten de relatie tussen Suriname en de VSA, die jarenlang stillag, nieuw lezen in te willen blazen.