Onderdak komt hulpverlener en buren duur te staan

393

De politie van het bureau Santodorp heeft op woensdag 23 september de 16-jarige verdachte R. K. aangehouden ter zake diefstal.De diefstal verdachte en zijn moeder hebben vanwege woningnood onderdak gekregen van de benadeelde. Op een gegeven moment merkte de hoofdbewoner op dat er goederen uit zijn woning ontbraken waaronder ook zijn mobiele telefoon.

De buren gaven ook aan dat goederen en geldbedragen van hun weggenomen waren. Op dinsdag 22 september werd R.K. op heterdaad betrapt door een buurvrouw toen hij bezig was goederen uit haar woning te stelen.Uit het politie onderzoek tot nu toe is naar voren gekomen, dat R.K. onder andere ruim Srd. 2.500, en een “powerbank” uit de woningen van de benadeelden heeft weggenomen. Het geld heeft hij ten eigen bate aangewend en de “powerbank” zou hij aan een vriend hebben gegeven. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.K. in verzekering gesteld ter zake diefstal. De politie van het bureau Santo dorp heeft deze strafzaak voor verdere onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Jeugdzaken.