OW-minister geeft update ministeriele meeting Guyana

263

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vertoefd momenteel in ons buurland Guyana met zijn collegaministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij gaf zojuist een korte uiteenzetting inzake de ministeriele meeting met betrekking tot de bouw van de brug over de Corantijnrivier.

Tijdens deze bijzondere samenkomst zijn gesprekken gevoerd over de volgende stappen die moeten worden genomen ter voorbereiding van deze gigantische constructie die Suriname met Guyana zal moeten verbinden. Beide ministers bevestigen de afspraken die zijn gemaakt tijdens de ministeriele vergadering.

Ondertussen hebben zij ook groen licht om de nodige stukken voor te bereiden die zullen worden ondertekend door de presidenten Chandrikapersad Santokhi van Suriname en Irfaan Ali van Guyana op 25 november 2020.“Het gaat bij dezen om documenten die het startsein geven om de voorbereidingen te treffen voor de studies, het zoeken van financiering en de keuzes om de bouw van de Corantijnbrug te bepalen. De volgende fase is het starten met de bouw, dat begint na een jaar omstreeks, wanneer de studies klaar zijn” laat minister Nurmohamed vandaag optekenen.